Far Cry New Dawn blir en postapokalyptisk uppföljare

Blogg

Spelserien Far Cry har rullat på i många år nu och varje spel har alltid varit fristående story. Men det blir det ändring på nu i och med Far Cry: New Dawn som visades upp under The Game Awards. En spinoff där vi återvänder till Hope County i Montana som vi fick bekanta oss med i senaste Far Cry 5, men det har passerat 17 år sedan sist och världen är sig inte lik. Efter kärnvapendetonationen som satte punkt för Far Cry 5 har överlevare i Hope County försökt bygga upp samhället på nytt, och här är det postapokalyps med livet som insats. Det hela ser ju intressant ut, som om Far Cry och Mad Max fått ett kärleksbarn.

Kika in trailern här nedan, och håll utkik efter bekanta ansikten.

    Jag brukar vara riktigt taggad på Far Cry, men här är jag ändå försiktigt nyfiken. Far Cry 5, som jag recenserade tidigare i år, hade jag många roliga timmar med, även fast det inte nådde riktigt samma nivå som Far Cry 4. Nu får vi en spinoff där vi plockar upp tråden på nytt i samma område som senast, fast den här gången á la postapokalyps. Konceptet är ju visserligen väldigt populärt, men just därför känns det ju ganska gjort vid det här laget. Är vi inte mätta på det?

    Nu ska man kanske inte vara allt för negativ, det ska bli spännande att se vad det blir av detta! Blood Dragon var ju en lyckad spinoff på Far Cry 3, men samtidigt var den också väldigt egen. Frågan är  om New Dawn kommer kännas lika unik. Far Cry: New Dawn släpps till Xbox One, PlayStation 4 och PC redan 15 februari nästa år.

    Vad tror du om det här? Är du taggad på postapokalyps? Gillade du Far Cry 5? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!