Ever Oasis, årets sommarspel

Blogg

Varje sommar ser jag till att ha ett extra fint och färskt spel redo att avnjuta under semestern. I första hand då till 3DS så att det är lätt att ta med på sommarens äventyr. Något med bra story som kan leverera många timmar speltid. Som oftast blir det ju något typ av RPG som ni förstår. Tidigare somrar har det blivit exempelvis Bravely Default, uppföljaren Bravely Second och sedan min personliga favorit Fantasy Life. I år föll mitt fokus på Nintendos senaste och rykande färska äventyr som släpptes nu lagom till midsommar. Låt mig presentera, Ever Oasis!

desktop-1

Från Grezzo (studion som gett oss Majoras Mask och Ocarina of Time till 3DS) kommer här ett helt nytt äventyr som tar oss till en plats vi närmast skulle likna antikens Egypten. Som en utvald Seedling är ditt uppdrag att skapa en välmående oas genom att arbeta tillsammans med din partner, en water spirit. Din oas hotas av mörka krafter som sprider sig över världens öken. Det är nu upp till dig att skapa ett säkert hem för dig själv och andra, och framför allt ta dig an mörkret som hotar vid horisonten!

    ever-oasis-z-1

    Träffa individer från andra stammar och alliera er så att du kan lösa dina uppdrag och för att bekämpa kaoset som hotar freden i öknen! Slåss mot fiender i realtid och byt mellan dina karaktärer i stridens hetta för att hitta rätt strategi. Undersök den vilda öknen, leta efter råmaterial i pusselfyllda grottor för att hitta Dewadems, som används för att få nya butiker och utrustning.

    ever-oasis-z-5

    Som ni hör på beskrivningen finns det väldigt många element i det här spelet. Från att du ena stunden kan stå och småprata med dina invånare i oasen, till att gå och så och skörda chilifukter i oasens trädgård för att sedan fem minuter senare ha samlat ett party med två följeslagare för att slåss mot monster i ökengrottor. Just den här kombinationen gör sådana här spel så fantastiskt roliga! Det är du som spelare som väljer var storyn ska ta vägen, även om du får en hel del hints och automatiska uppdrag på vägen. Det blir inte så linjärt som man kan tro. Och med utvecklare som har nära koppling till The Legend of Zelda så dyker det ju upp ett och annat underhållande easter egg här och där. Host, Deku, host.

    Så söker du ett nytt äventyr i sommar med action, äventyr, monster, öken, skörd, prylar att samla och världar att rädda. Då är min starka rekommendation att du införskaffar Ever Oasis.