EA bekräftar remaster av C&C Red Alert och Tiberian Dawn

Blogg

I dag landade det en efterlängtad nyhet från EA gällande deras klassiska serie Command & Conquer. Det är producenten Jim Vessella som via ett blogginlägg nu bekräftar att både Command & Conquer: Tiberian Dawn och, min personliga favorit, Command & Conquer: Red Alert kommer släppas på nytt i uppdaterade versioner!

Studion som kommer ansvara för utvecklingen av dessa versioner är Petroglyph Games där många av de ursprungliga utvecklarna från Westwood Studios jobbar idag, och som var del av utvecklingsteamet för det ursprungliga Command & Conquer som släpptes 1995. Framför allt är Frank Klepacki med på tåget, mannen som står bakom spelets fantastiska musik.

    Utöver teamet på Petroglyph samarbetar EA även med Lemon Sky Studios som ska hjälpa till att rendera de nya versionera i 4K. En annan trevlig nyhet som också bör nämnas är att EA inte tänker inkludera några som helst mikrotransaktioner i spelet.

    Spelen kommer släppas i en och samma utgåva och kommer även innehålla expansionerna Covert OpsCounterstrike och Aftermath. En riktigt fullmatad nostalgichock helt enkelt. Det finns i dagsläget ingen information om release och Jim Vessella understryker också att utvecklingen inte ens har startat på riktigt. Communityt ska få vara med från början av det här projektet och kommer tydligen att få massor av tillfällen att påverka hur spelen ska utformas.

    ”But what about the classic expansion packs you may ask – Covert Ops, Counterstrike, and Aftermath? Well, C&C and Red Alert wouldn’t be the same without them, so all three expansion packs will be bundled with the base games into one remastered collection – without microtransactions.”

    Det har tidigare ryktats om att en release hade varit passande när serien firar 25 år, vilket är om två år. Så det är bara att hålla tummarna och hålla ut helt enkelt. Kanske att man drar igång något av de gamla spelen för att värma upp lite.

    Vad säger ni om remaster på Command & Conquer? Efterlängtat? Vilket spel är din favorit i serien? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!