E3 2019 närmar sig, vad har vi att förvänta oss?

Blogg

Nu är det bara drygt två veckor kvar tills det är dags för den stora spelmässan E3 att slå upp portarna i Los Angeles. Mässan har genom åren inneburit något av en höjdpunkt för spelindustrin, där vi har vant oss vid att bli serverade årets stora spelnyheter under en koncentrerad tidsperiod. E3 drar igång tisdag 11 juni, och avslutas på torsdag 13 juni.

I år kommer mässan dock bli något av en urholkad version jämfört med tidigare. Giganter som Sony, EA och Activision har nämligen meddelat att de inte kommer köra någon traditionell presskonferens i år. EA kommer visserligen finnas på plats och erbjuda besökare möjlighet att testa på nya spel, men vi kommer alltså inte få möjlighet att lägga ögonen på någon livesändning med spelnyheter. Att Sony dock väljer att helt avstå från E3 måste ju ändå ses som ett stort nederlag.

Men om vi ska fokusera på vad vi faktiskt kommer få se så har vi presskonferenser från Microsoft, Bethesda, Square Enix, Ubisoft och Nintendo framför oss som sig bör. Ryktesmaskineriet har börjat ånga igång på allvar inför mässan nu och vissa titlar vet vi på förhand att vi kommer att få se mer av. Här nedan tänkte jag därför lista vad vi har att förvänta oss från årets E3, och även drömma lite om vad jag skulle vilja se.

  Square Enix

  Framför allt kommer vi med största sannolikhet få se mer av Final Fantasy VII Remake precis som utlovat, och förhoppningsvis äntligen få ett releasedatum. Ett DLC till Kingdom Hearts 3 skulle mycket möjligt kunna presenteras. Sedan tidigare vet vi att Dragon Quest Builders 2 är på g till Nintendo Switch med ett releasedatum satt till 12 juli, och även att vi kommer få se Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition till samma konsol inom kort. Utöver dessa titlar är det svårt att sia om vad Square Enix kan överraska med. Det återstår att se.

  Microsoft

  Microsoft verkar ta tillfället i akt och slår på stora trumman för årets E3 nu när Sony inte kommer delta. Får vi kanske till och med se nästa generations konsol som hittills gått under arbetsnamnet Project Scarlett? Något nytt kring Halo Infinite och Gears 5 känns som en självklarhet att vi får se, likaså ett nytt Forza-spel. Personligen hoppas jag mest på att få se gameplay från kommande Battletoads som Microsoft teasade om att de hade på gång under E3 2018.

  Bethesda

  Bethesda har ju minst sagt haft det tufft med sin release av Fallout 76, det var trots förutsättningarna inget strålande spel konstigt nog. Det återstår att se om de försöker rädda upp spelets situation under årets E3. Ett säkert inslag kommer ju annars vara The Elder Scrolls vars universum expanderar kraftigt nu. Med titlar som The Elder Scrolls: Online, The Elder Scrolls: Blade, The Elder Scrolls: Legends och så givetvis nästa stora installation i huvudserien med The Elder Scrolls VI. Förra året presenterade Bethesda även helt nya Starfield, men det återstår att se om det finns något nytt att visa där då de själva sagt att utveckligen är i ett tidigt stadie. Lite releaseinfo och framtidsplaner för Rage 2 kanske?

  Ubisoft

  Både The Division 2 och Trials Rising fick mycket fokus under förra årets E3 och de båda titlarna har fått väldigt gott mottagande då de nu släppts. I år kommer vi nog få se mycket av deras kommande piratspel Skull and Bones och efterlängtade Beyond Good and Evil 2. Det ryktas om att Ubisoft har flera nya stortitlar på g så det ska bli riktigt intressant att följa deras presskonferens på E3. Något vi däremot inte kommer få se något av i år är Assassins Creed, som tagit en paus.

  Nintendo

  Här kommer det bli riktigt spännande att se vad som kommer presenteras. Nintendo är duktiga på att hålla hemlighet och överraska, och samtidigt kan det bara bli bättre efter förra årets presskonferens som till 90% bestod av Super Smash Bros. Ultimate. Vi kommer säkerligen få se mer av redan presenterade Pokémon Sword och Pokémon Shield och Super Mario Maker 2. Förhoppningsvis får vi även lite nyheter kring Link’s Awakening Remake som jag personligen är väldigt taggad på, och ett releasedatum för Animal Crossing som verkligen borde vara nära release nu. Får vi kanske höra något kring kommande Metroid Prime 4? Ryktena har ju även florerat gällande uppdaterad hårdvara med nya versioner av Nintendo Switch. Så ja, Nintendos presskonferens kommer bli väldigt spännande!

  In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!