DuckTales Remastered kommer att tas bort från butikerna

Blogg

När DuckTales Remastered släpptes 2013 var hypen stor, och mottagandet blev något ljummet. Spelet hade ändå väldigt stora skor att fylla och ankfötterna och ren och skär nostalgi kanske inte riktigt räckte till för anses vara en hit för det flesta. Men DuckTales Remastered är charmigt som tusan och plattformare á la metroidvania är ju alltid trevligt. Jag fick i alla fall ut många underhållande timmar från det.

DuckTales Remastered är alltså remake på det klassiska spelet till NES från 1989, som givetvis har en speciell plats i hjärtat hos många. Nu är dock slutet nära, riktigt nära till och med, när det kommer till tillgången i digitala butiker. Spelet kommer nämligen försvinna den här veckan. Krackelibrankelfnatt, som Fenton sa.

Capcom har nämligen meddelat att DuckTales Remastered kommer att tas bort och inte längre kommer vara tillgängligt att köpa någonstans digitalt. Ingen direkt anledning har angetts men man kan väl gissa att det rör sig om någon form av licens som löpt ut. Disney kanske har andra planer, det återstår helt enkelt att se. Men DuckTales Remastered kommer nu plockas bort från butikerna till Wii U, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3 samt Steam redan nu i veckan 8-9 augusti.

    De som har köpt spelet sedan tidigare kommer kunna ladda hem spelet även senare enligt Capcom, men har ni inte spelat det innan är det med största sannolikhet sista chansen att lägga vantarna på det nu. Tråkigt ändå! DuckTales Remastered är ett riktigt trevligt spel. Kanske får ta och köra igenom det ikväll för sakens skull.

    Av princip måste jag ju även lägga in gameplay från originalet till NES från 1989 också. Givetvis från banan med legendariskt bra musik. Moon Theme är ju sannerligen en favorit som består. Checka in gameplay och lyssna på de magiska tonerna här nedanför.

    In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!