Drömmar om Nintendo 64 Mini

Blogg

NES Mini har kommit och redan gått till historien. SNES Mini nalkas med release till hösten och min förhandsbokning ligger på plats. Men efter det då? Med tanke på succén som vi bevittnat hittills lär ju Nintendo vilja fortsätta på samma spår med fler Classic Mini. Och det har ju redan börjat gå rykten om att en mini av Nintendo 64 är under utveckling. Föga förvånande.

Så om man får drömma lite, hur skulle en ultimat Nintendo 64 Classic Mini se ut rent innehållmässigt? Vilka spel borde få plats och få ny tid i rampljuset om jag fick bestämma? Om vi bortser helt från möjliga rättighetsproblem och liknande och får drömma helt fritt.

Runt 20 titlar borde man ju ändå kunna förvänta sig. Så, låt mig presentera, Nintendo 64 Classic Mini Spelbloggen Special Edition:

Super Mario 64

Förmodligen den mest självklara titeln på hela listan. Alla som ägde en Nintendo 64 ägde Super Mario 64. Det stod liksom i grundlagen att det skulle vara så. Ett otroligt bra Mario-spel som alltid är kul att plocka upp, än idag.

1080 Snowboarding

Lite sportspel måste vi ju ha med, och 1080 Snowboarding är det första jag kommer att tänka på. Urfadern till Steep som de flesta av oss har spelat någon gång. Snabbt och enkelt, inga konstigheter.

Wave Race 64

Jetskis är ju aldrig tråkigt, och Wave Race 64 är inget undantag. Det här ska spelas med många spelare. Så se till att skaffa flera kontroller.

Mario Kart 64

Det ultimata partyspelet som aldrig blir tråkigt. På rikigt! Mario Kart 64 kommer ju alltid ha en speciell plats i hjärtat. Ju fler man är desto roligare blir det. Också en solklar titel när/om N64 Mini blir verklighet. Något annat vore skandal.

GoldenEye 007

Favoriten från förr. Som alla tyckte var roligt. Men starta det i dag och du kommer antagligen bli gruvligt besviken. Den här godbiten har tyvärr inte åldrats med värdighet. Men av rent nostalgiska skäl behövs GoldenEye i mixen, helt klart. Och hey, det är ju James Bond.

Ocarina of Time

Solklar titel. Ett av de bästa Zelda-spelen i serien. Och ett av de bästa spelen till konsolen. Ett magnifikt Zelda-äventyr som står högst på mångas listor.

Majoras Mask

En titel som många, mig inkluderat, har lite svårare för. Men en klassiker helt klart. Även fast jag aldrig fastnade för det här spelets mörka approach är det ju fortfarande ett bra spel.

Lylat Wars/Star Fox 64

Lylat Wars, mer känt som Star Fox 64 utanför Europa, är ju också ett måste. Framför allt nu när vi får Star Fox 1 och tidigare aldrig släppta Star Fox 2 till SNES Mini.

Banjo-Kazooie

Ännu ett trevligt 3D-äventyr som många har goda minnen från. Utvecklat av Rare som har många fina titlar i sitt arkiv. Så Banjo-Kazooie eller uppföljaren Banjo-Tooie hoppas jag verkligen vi får se på N64 Mini.

Conker’s Bad Fur Day

Ännu en titel från Rare, som många kanske inte sett eller hört om det innan. Spelet riktade sig till lite mer vuxen publik och innehåller en stor mängd kiss- och bajshumor med en spritmarinerad ekorre. Spelet släpptes aldrig i Sverige, konstigt nog. Men har gått och blivit någon av en kultklassiker.

Yoshi’s Story

Trodde ni att jag skulle göra en lista utan Yoshi? Inte så troligt va? Yoshi’s Story är ett charmigt plattformsspel till Nintendo 64 som man absolut bör ha spelat. Färgglatt och vänligt, men inte alls en dans på rosor.

Paper Mario

Älskar serien med Paper Mario-spel. Och Paper Mario till Nintendo 64 håller jag högt på min lista. Självklart att det ska vara med!

Super Smash Bros.

Inte någon personlig favorit över huvud taget. Men det hade ju varit katastrof att inte inkludera det här spelet i en sådan här samling. Ett odödligt partyspel som håller än i dag.

Jet Force Gemini

Ett av min favoritspel från barndomen. Därav att det är med på listan. Det var ett av mina första spel till konsolen och jag vet inte hur många timmar jag plöjt ner här. Har du inte spelat innan så hoppas jag du får chansen någon gång.

Bomberman 64

Partyspel finns det gott om till Nintendo 64, tack vare möjligheten för fyra spelare att spela tillsammans. Bomberman 64 är ännu ett riktigt roligt spel som bäst upplevs med så många spelare som möjligt. Bomber och granater, och kaos.

F-Zero X

Snabb och högoktanig action som pressar konsolen till bristningsgränsen. Kändes det som då i alla fall. Håller än i dag!

Perfect Dark

Ett bättre alternativ till GoldenEye om du frågar mig. Här ska det liras multiplayer. Ruskigt bra spel.

Mario Party

Partyspelens partyspel. Som antagligen förstört mer vänskaper och tummar och handflator än något annat spel i historien. Men samtidigt så otroligt underhållande. Ett av dessa spelen borde ju få komma med i mixen, förslagsvis Mario Party 3 då.

Star Wars: Shadows of the Empire

Besvikelsen när man inte kände igen några karaktärer när man startade det här spelet första gången. Men glädjen som man ändå fick uppleva när man gav det en chans. Ett Star Wars-äventyr som man inte får missa.

Tony Hawk’s Pro Skater

Lite mer sport måste vi ha in i mixen, och varför inte lite skateboard. Jag är nog inte ensam om att ha plöjt igenom diverse Tony Hawk-spel genom tiderna. Musiken, karaktärerna, tricksen. Allt sitter där.