Det går bra nu Nintendo!

Blogg

2017 har verkligen varit ett guldår för Nintendo. Med releasen av Nintendo Switch började en ny era för speljätten och de spar då verkligen inte på krutet. Stortitlar har verkligen radat upp sig en efter en, och fler är på gång.

Se bara på The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Det tog inte lång tid innan massorna började prata om att det här var årets spel. Och recensionerna lät inte annorlunda. Full pott från de tyngsta recensenterna, och till och med rekord enligt Metacritic med flest fullpoängare för ett spel. En titel som The Last of Us tidigare hade.

    Och enligt en färsk kvartalsrapport från Nintendo fortsätter guldregnet. Nysläppta och efterlängtade Super Mario Odyssey hade efter bara fyra dagar sålt i två miljoner exemplar(!), lika många SNES Mini har sålts redan release och mobilspelet Super Mario Run har passerat 200 miljoner nedladdningar.

    Trots tuff tillgång på Switch-konsoler världen över har även den försäljningen gått fantastiskt bra. Switch har exempelvis varit den mest sålda konsolen i USA de senaste månaderna. Och Nintendo of America har gått ut och lovat att tillgången ska bli bättre mot jul för att kunna möta efterfrågan.

    Så grattis Nintendo! År 2017 är verkligen ert år. Och fler stora spel är ju på gång. Doom, Skyrim, Metroid, Xenoblade Chronicles 2, Yoshi, Metroid Prime. Så vad säger man, waahoo! Vad ser ni fram emot mest?