Det blir ingen Nintendo 64 Classic Mini

Blogg

Hade du hoppats på en miniversion av klassiska Nintendo 64? Då kan jag meddela att Nintendos big boss i USA, Reggie Fils-Aimé, tyvärr kommit med tråkiga nyheter. I en intervju med Kotaku berättar Fils-Aimé nämligen att det inte blir någon minikonsol för Nintendo 64 i år som följer upp succéerna med NES Classic Mini och SNES Classic Mini.

”We were clear when we did the first two Classic series that, for us, these were limited time opportunities that were a way for us as a business to bridge from the conclusion of Wii U as a hardware system to the launch of Nintendo Switch”

Det hade ju ändå varit väntat och logiskt att spinna vidare på detta gyllene koncept som visat sig bli en försäljningssuccé. Jag tror många hade hoppats på en fortsättning, mig inkluderat. Men Fils-Aimé stänger nu alltså dörren. Inte helt dock då han samtidigt säger att man visserligen aldrig ska utesluta något, och vi vet ju att Nintendo har överraskat tidigare. Men han gör det väldigt tydligt att som det ser ut just nu så finns det definitivt ingen Nintendo 64 Classic Mini med i deras framtidsplaner. Så var det med den saken.

    >> Drömmar om Nintendo 64 Classic

    Så ni som längtar efter att få lira Nintendo 64 igen, det är bara att damma av eller köpa originalet. Söker du inspiration på vad man kan lira kan du kika in och mitt inlägg från sommaren 2017 är ovan där jag satte ihop min egen lista för vad jag skulle vilja se på en Nintendo 64 Classic Mini.

    Spelade du Nintendo 64 när det begav sig? Vilka spel hade du velat se på en miniversion? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!