Cheers bjuder på e-sport och spelturnering

Blogg

Med start i dag kör Cheers i Borås igång ett nytt koncept där spelturneringar och e-sport står på menyn. Varje tisdag kommer en turnering hållas i ett förbestämt spel och på storbildskärmarna kommer det rulla e-sport. Initiativtagaren som födde idén är Elias som annars står bakom baren på Cheers.

– Jag har varit något av en spelnörd sedan barnsben så det känns kul att göra något sådant här. E-sport är ju jättestort i dag och fortsätter bara att växa så intresset finns ju där.

Kvällens spel på premiären är Puyo Puyo Tetris. Pusselspelet som är utvecklat av Sonic Team och utgivet av SEGA. Det kommer vara en utslagsturnering en mot en, där upp till 20 personer kommer kunna ställa upp och i prispotten ligger ett presentkort värde 500 kr.

Enligt Elias kommer det vara kostnadsfritt att ställa upp i tävlingen och anmälan sker på plats. Vad det kommer visas för e-sport återstår dock att se.

Framöver berättar han att vi kan vänta oss spel som både FIFA och diverse retrospel i turneringarna, och att dom är öppna för förslag. Personligen ser jag ju gärna retrospel på schemat här, och givetvis Mario Kart.

Riktigt kul idé som jag absolut tror kan få fäste här i stan. En satsning i rätt riktning helt enkelt. Och äntligen lite e-sport på storbildskärmarna här i Borås.