Castlevania Requiem kommer till PlayStation 4

Blogg

Konami visade i dag upp en ny digital bundle som går under namnet Castlevania Requiem. En bundle med två spel som kommer exklusivt till PlayStation 4 den 26 oktober. Castlevania Requiem innehåller de två titlarna Castlevania: Symphony of the Night och Castlevania: Rondo of Blood i ett och samma paket. Här i Europa är priset satt till €19,99. Runt 200 kronor alltså.

Båda spelen är originalversionerna som emuleras för PlayStation 4, men med flera uppdateringar som drar nytta av hårdvaran. Exempelvis uppskalning av upplösning till 4K samt 1080p, nya högupplösta bakgrunder, olika renderingsalternativ och så vidare. Castlevania Requiem kommer också ha stöd för kontrollens analoga styrspakar och även använda dess högtalare, exempelvis för ljudeffekter.

    Sedan kan man ju hålla tummarna för att vi kanske får se dessa titlar på några fler konsoler någon gång i framtiden. Eller på PlayStation Classic för den delen!

    Så gillar du Castlevania har du nu alltså ännu ett skäl att se fram emot 26 oktober. Det är ju nämligen samma dag som andra säsongen av Castlevania på Netflix har premiär. Det får man ju inte missa.

    Är Symphony of the Night det bästa spelet i serien? Eller vilket Castlevania håller du högst? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!