Blizzard visar upp nya Warcraft 3 Reforged

Blogg

Under Blizzcon som gick av stapeln nu i dagarna gav Blizzard oss en inblick i vad de har på gång för framtiden. Många hade nog hoppats på nyheter kring Diablo. Men det blev inget nytt om den beryktade uppföljaren. Däremot fick vi se ett kommande mobilspel, Diablo Immortal, som inledningsvis fick ett svalt mottagande av fansen. Spelet kommer dock utspela sig mellan andra och tredje spelet och kommer förhoppningsvis fylla i mycket av storyn.

En av de större överraskningarna som däremot fick ett varmt mottagande är att Blizzard släpper en efterlängtad remaster av deras klassiska realtidsstrategispel Warcraft 3. Den nya versionen kommer få namnet Warcraft 3 Reforged och släpps någon gång under 2019.

    Spelets gameplay och upplägg baseras på Warcraft 3: Reign of Chaos men grafik, kartor och animationer är genomarbetade på nytt från grunden och är nu anpassade för upplösningar upp till 4K. Vilket framför allt är uppskattat när det kommer till spelets mellansekvenser, ett område som Blizzard är otroligt duktiga på!

    Utöver den uppdaterade grafiken kommer spelet även med nya funktioner som exempelvis match making via Blizzards Battle.net för online-matcher och ett en uppdaterad version av spelets world editor för att bygga egna kartor. Ta och kika närmare på gameplay och ett gäng screenshots här nedan.

    Helt klart efterlängtad överraskning som många länge hoppats på, och jag tycker absolut att det ser lovande ut. Sedan är jag ju visserligen svag för realtidsstrategispel i allmänhet. Warcraft 3 Reforged släpps någon gång under 2019.

    Vad tror du om den här uppdaterade versionen? Har du lirat Warcraft 3 tidigare? Blir det ett köp? Horde eller Alliance? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!