Besökte Sveriges största flipperhall, i Borås!

Blogg

I helgen blev det då äntligen dags att besöka Borås nya vattenhål för arkad- och flipperentusiaster, Pinballseye! I nya lokaler i centrala Borås kommer Pinballseye garanterat sätta Borås på spelkartan en gång för alla när de officiellt slår upp portarna och startar spelmaskinerna efter sommaren. Med över 90 flipper- och arkadmaskiner på 350 kvm är det enligt uppgift Sveriges största flipperhall. Och nu i helgen var det smygpremiär i och med en stor tävling, och jag passade givetvis på att boka in ett besök!

IMG_0955

Pinballseye har sedan länge huserat i lokaler på Göteborgsvägen här i Borås, där vi har fått se tävlingar så som Borås Pinball Open och även Flipper-SM. Nu är det alltså dags för nästa nivå. I nya större lokaler på Bryggaregatan står nu över 90 maskiner uppradade och det ska bli otroligt kul att se de här ta fart. I och med den nya placeringen lär ju fler hitta dit, och bli frälsta av alla fantastiska spel som hittas här.

    IMG_0954

    Det är som sagt mestadels flippermaskiner som du ser lyser upp och skapar en behaglig ljus- och ljuddimma i lokalen. Men här även en del klassiska arkadmaskiner, som jag personligen är mer nyfiken på. Flipper i all ära, men när man hittar arkadmaskiner med en uppsjö olika emulatorer på (bland annat NES och NEO-GEO) är det svårt att slita sig. Och zombiejakt med ljuspistoler i The House of the Dead 2. Eller racing i klassiska SEGA Outrun 2 Twin för den delen!

    Det här kommer ju bli nya favoritplatsen i stan. Så det är verkligen dags att börja träna upp flipper-fingrarna. Älskar det här!

    Här finns verkligen grundmaterial för en riktig helkväll. Så det är bara att samla ihop polarna och/eller kollegorna och boka. Pinballseye kommer enligt uppgift köra drop-in i framtiden, men vill man besöka stället redan nu får man höra av sig i förväg.

    Mer senaste nytt och mer information föreslår jag att ni kikar in Pinballseyes hemsida samt Facebook-sida. Så Boråsare, och nyfikna gamers i närheten, håll ögonen öppna för snart öppar Pinballseye portarna på riktigt! Välkomna till Borås