Bekräftat: Yoshi till Switch skjuts upp till 2019

Blogg

Dags att fälla en liten tår. Nintendo har nu bekräftat att det kommande Yoshi-spelet till Nintendo Switch har blivit uppskjutet till 2019. Detta genom flera intervjuer i samband med E3, men även på Nintendo Switch eShop där release nu har ändrats från 2018 till 2019.

Jag var nog inte ensam om att sakna flera titlar som lyste med sin frånvaro under Nintendos direktsändning i samband med E3. Jag hade verkligen väntat mig att få se mer av Metroid Prime 4 som presenterades förra året, och få se någon form av överraskning. Men framför allt förväntade jag mig att höra mer om Yoshi till Nintendo Switch som fram tills nu har varit planerat för release under 2018. Men ack vad tomt det blev. Inte ett ord. Förrän nu, när E3-dammet har lagt sig.

Reggie Fils-Aime, bossen för Nintendo of America, berättade i en intervju att Yoshi till Nintendo Switch ”fortsätter att utvecklas och göra stora framsteg” och att release har skjutits upp till 2019. Så vi som längtar efter Yoshi kommer helt enkelt få nöja oss med gästspel i andra spel som kommer senare i år, som exempelvis Super Mario Party, Mario Tennis Aces och Super Smash Bros. Ultimate, där Yoshi kommer att vara med.

Reggie berättar också att Nintendo har flera nyheter på lager och att de kommer mer information närmsta tiden.

Yoshi till Nintendo Switch presenterades första gången under E3 förra året, och det är spelstudion Good-Feel som jobbar på spelet. Samma studio som gav oss Yoshi’s Woolly World till WiiU och 3DS. Så tills ni hör något nytt får vi leva på trailern vi fick förra året ett tag till helt enkelt.