Apex Legends når en miljon spelare på rekordtid

Blogg

Respawn Entertainment överraskade igår med att släppa sitt nya spel Apex Legends, som är ett battle royale á la Titanfall. Som närmast kan liknas vid en hybrid mellan Overwatch och Call of Duty Blackout. Apex Legends är free to play, så du kan spendera dina pengar på kosmetiska ting om du vill men det är inget måste. Tjugo stycken tremannalag släpps ner på kartan, och de valbara karaktärerna har alla speciella förmågor. Ett upplägg som uppenbart redan har lockat och intresserat många spelare.

Respawns VD Vince Zampella uppger nämligen i en tweet att Apex Legends nådde en miljon unika spelare på mindre än åtta timmar. Det är riktigt imponerade facit för en överraskningsrelease. Men samtidigt inte helt oväntat med tanke på Respawns tidigare renommé gällande uppskattade FPS-spel. De har ju en väldigt trogen fanbase.

Riktigt kul att se en så lyckad release, det ska bli spännande att följa det här. Kan Apex Legends utmana de stora titlarna på battle royale-scenen tro?

    Apex Legends finns tillgängligt nu till PC (via Origin), PlayStation 4 och Xbox One. Cross play finns dock inte tillgängligt, än.

    Har du hunnit testa Apex Legends ännu? Vad tror du om det? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!