Ambitiös lirare portar Alwa's Awakening till NES

Blogg

Enda sedan Elden Pixels visade upp sitt retroinspirerade Alwa’s Awakening för första gången har en och samma fråga repeterats flera gånger om. Kommer Alwa’s Awakening släppas till NES? Svaret från utvecklarna har alltid varit nej. Efter spelets initiala release på Steam har spelet portats till både Nintendo Switch och nu senast PlayStation 4, men inte till NES. Helt enkelt för att det skulle innebära att spelet skulle behöva byggas om helt och hållet.

Men det är precis vad ett ambitiöst fan av spelet nu kommer göra. Paul, som går under namnet Infinite NES Lives, började nämligen året med att ta sig an ett tidskrävande och prestigefyllt projekt med att helt börja arbeta på en inofficiell portning av Alwas’s Awakening till NES. Han kommer dessutom livesända hela processen så vem som helst kan följa med under arbetets gång och följa projektets framfart.

Paul livesänder sina sessioner på Twitch och lägger dessutom upp sändningarna på YouTube i efterhand. Drygt tre veckor in i projektet har han nu hunnit med fyra livesändningar, med en totaltid på runt 11 timmar. Så är du nyfiken på att se hur ett NES-spel blir till kan jag varmt rekommendera att gå in och kika på Pauls arbete. Det är riktigt imponerande, och intressant framför allt. Här nedan hittar ni del 1.

Spelets fenomenala soundtrack, komponerat av Robert Kreese, finns sedan tidigare på NES-kassett. Den står på hedersplats hemma i hyllan. Kul att den antagligen nu kommer få sällskap av en spelbar NES-version av spelet.

Har ni lirat Alwa’s Awakening tidigare? Vad tror ni om den här versionen till NES? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!