Alla nyheter från nattens Nintendo Direct

Blogg

Natten till i dag sändes den Nintendo Direct som först var planerad till 7 september men som blev uppskjuten på grund av den stora jordbävning som framför allt drabbade Hokkaido i Japan. Nu slog Nintendo på den stora trumman och bjöd på en riktigt fullmatad nyhetskavalkad. Här nedan kommer en sammanställning av nattens titlar.

Nintendo Switch Online

Nu är det då alltså äntligen dags för release av Nintendos online-tjänst. För runt 200 kronor per år får man tillgång till ett flertal funktioner som molnsparning, online multiplayer och liknande. Men en funktion som jag tror många kommer uppskatta lite extra är biblioteket med klassiska NES-spel som man får tillgång till. Listan kommer utökas med tiden men initialt får vi de 20 titlarna:

Soccer
Super Mario Bros
The Legend of Zelda
Ghosts’n Goblins
Excitebike
Tennis
Balloon Fight
Super Mario Bros 3
Tecmo Bowl
Yoshi
Donkey Kong
Ice Climber
Double Dragon
Gradius
Ice Hockey
Mario Bros
Dr. Mario
River City Ransom
Pro Wrestling
Baseball

Vi fick även se ett par riktigt snygga kontroller som Nintendo kommer släppa lagom till julhandeln, för att kunna lira dessa klassiska spel på korrekt sätt på Nintendo Switch. Den klassiska NES-dosan! Dessa kommer säljas parvis, och det amerikanska riktpriset är satt till 59 USD. Svenskt pris är ännu oklart. Men det här blir ju ett givet köp!

New Super Mario Bros. U Deluxe (Nintendo Switch)

Luigi’s Mansion 3 (Nintendo Switch)

Animal Crossing (Nintendo Switch)

Yoshi’s Crafted World (Nintendo Switch)

Super Smash Bros. Ultimate Switch Bundle

Town (Nintendo Switch)

Final Fantasy (Nintendo Switch)

Cities Skylines (Nintendo Switch)

Hela sändningen (38 min)

Texten uppdateras

Var du uppe och såg livesändningen? Vad tyckte du var bäst? Vad ser du fram emot mest? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!