87 år gammal dam har lirat 3500 timmar Animal Crossing

Blogg

Att folk plöjer ner mycket tid i spel är ju inget nytt i sig, det har vi ju hört om förut. Men här har vi en riktigt liten charmig historia som handlar om en pigg dam på 87 år och hennes enorma intresse för Animal Crossing New Leaf till 3DS. Den som lirat spelet tidigare känner kanske igen sig i den där känslan att det kan vara svårt att lägga ifrån sig. Det finns alltid något att göra och mycket av ens framgång bygger på att man tar hand om sin lilla by på daglig basis. Här har vi en som tagit sin by på allvar, här ligger man allt i lä.

Twitter publicerade Paul Hubans följande bild, efter att hans mormors gamla 3DS hade börjat ge upp och hon nu fick en ny i julklapp. När det var dags för att föra över all hennes data kikade dom närmare på hennes aktivitetslogg, som alltså avslöjar att hans 87-åriga mormor har spelat hela 3580 timmar Animal Crossing New Leaf på sin 3DS. Det är alltså nästan 150 dagars speltid. Enligt Paul har hon spelat spelet varje dag under de senaste fyra åren, sedan jul 2014, och startat spelet 2521 gånger.

Tweeten blev inte helt oväntat snabbt viral och många har delgett sin beundran för Pauls mormor, som även passar på att hälsa att hennes största intressen i spelet är ”daily village chores, like hitting rocks, digging up fossils, etc”.

”We’ve done the maths, and that’s almost 150 full days’ worth of playtime”

Ännu ett bevis på att spel är för alla åldrar, och att man aldrig blir för gammal för att ha roligt. Kan undra om Pauls mormor är taggad på nya Animal Crossing som kommer att släppas till Nintendo Switch senare i år. Det återstår att se om hon kan släppa sin kära 3DS.